schokkend

Schokkend omschrijft de vlucht naar Australie en de eerste aanrakingen met het land.

Over de reis hier naartoe had ik al zo mijn bedenkingen en die waren helemaal terecht. Een paar flesjes wijn maakte het tweede deel van de reis draagbaar, maar de eerste helft was harstikke zwaar.

We stapte om acht uur in het vliegtuig bij een temperatuur van mijn 2 en kwamen maandag ongeveer om 9 uur Brisbanetijd aan in Australië. De reis was nogal een schok. Twee nachten achter elkaar, het eerste deel nauwelijks beenruimte en die lucht in het vliegtuig. Bah wat een stank.

Uiteindelijk werd de tweede helft dankzij een kloon van Crocodile Dundee zeer aangenaam. Eenmaal uit het vliegtuig volgde een temperatuurschok. We begonnen de dag met 23 graden en dat liep op naar 30 graden. Meteen de schoudertjes rood.

Toen was er nog een laatste schok. De mensen hier zijn bijna net zo gek op kerst als ik, dus bij 30 graden vind je overal kerstmannen en kerstbomen. Tevens hoor je al kerstmuziek op de radio.

Kortom langzaam zijn Amber en ik aan dit geweldige land aan het wennen en ons aan het losworstelen van een jetlag. Vandaag gaan we nog een schok beleven. Eigenlijk twee. Ten eerste zag ik voor het eerst in twee dagen geen zombie in de spiegel en de tweede wordt de skiline van Brisbane.

Deze laatste gaan we bij nacht bekijken met de citycat. Het begint hier anno 18:17 al donker te worden, dus over niet al te lange tijd zien we het geweldige Brisbane bij nacht.

Kortom ik groet u vanuit het zonnige Australie. PS de mensen lopen hier niet op de kop.

Reacties 1

Miranda 30-11-2010 19:15

Ha die Herma,

Ik dacht al pffff wat een lange vliegreis want met 12 uur vliegen naar Peru rechtstreeks ben ik al kapot van het geen beenruimte hebben, de muffe lucht en de verveling dus kan me dat zo heel goed voorstellen dat dat wel afzien was. Gelukkig mag je over 2 maanden weer Zo te horen hebben jullie te goed weer gewoon en het is wel een beetje vreemd om kerst te vieren in de hitte met een palmboom ofzo. Geniet van het land wat waarschijnlijk schitterend is en word de komende tijd. Houd ons op de hoogte en ik zie graag de eerste foto´s verschijnen met rode schoudertjes, skippy´s en de skyline van Brisbane by night. Veel reisplezier!!! xx Miranda

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer