Prijzen

Hi,

Ik heb in een vorige tekst nog eff kort genoemd dat het leven hier duur is. Nou dat is het zeker. Ik moet steeds aan mijn gezeur in Engeland denken, maar eigenlijk was dat een goedkoop land.

Sigaretten kosten pakweg acht euro, drank is zeer duur. Jagermeister kost pakweg 35 dollar en kaas kost rond de vier euro. Kortom de supermarkt was een schok en daarna de prijzen in restaurants.

Een pluspunt. Vlees is zeer goed te betalen. Zo hebben we eergister skippie gegeten. Jum. Overal bij de campings zijn goede keukens te vinden, dus tot zover geen primitief gedoe ,met gasbranders en houtvuren.

Wel al n grapje gehad met de wasmiddel. Wij hebben de euroshopper ingeslagen. Fijn daarna aan het wassen geslagen. Daarna wachten tot de was droog zou worden. Duurt lang wanneer het regent:) Tot onze schrik zagen we de was niet alleen droog worden maar ook verkleuren. Blijkt dus bleek in de wasmiddel te zitten, grmbl.

Ten slotte voor mijn Paps. Ik heb al koeien gezien. Hereford (Hoest met mijn Bethje?), Black Angus en n enkele Holsteiner. Er stonden in New South Wales veel boerderijen te koop en de weilanden zijn om te huilen. Vandaar dat ze waarschijnlijk Black Angus en Hereford in de wei hebben lopen.

Ik verwacht dat de boeren hier een goede prijs voor de zuivel krijgen, want melk etc. is very duur.

De mensen zien hier heel erg aardig, dus denk dat we nog wel een boerderij gaan aandoen wanneer we naar Carnavorn Scorge gaan. Dat is een heel eind het binnenland in.

Kortom op dit moment duizelt het me van alle nieuwe indrukken. Ook de taal levert nog wel eens een probleem op. Je ozu denken dat engels is, maar dus niet. Er wordt me hier heel wat afgeknauwd. Daar ga ik me nu eerst maar eens op focussen.

Kuzz 

Reacties 2

dienke en herbert 16-12-2010 08:30

Hi lieverd!!!!

Oei, oei wat een geld zeg. Heb je nog een sponsor nodig??
Belofte van mij, als je weer thuisbent geniet je er extra van.
En ik beloof u plechtig dat we een drank en kaas party houden.

Rustig aan en maak veel foto's X dienke

leon en Jannet 19-12-2010 17:08

hai hermaatje,

Leuk dat je deze berichtjes achterlaat, we kunnen er goed om lachen!
Goed verpakkingen lezen he... dan blijft het mooier haha en nu niet meer zeuren op kleren thuis he?!

ga zeker boerderijen kijken joh, is altijd leuk.

skippy, ben benieuwd, wij hadden gister wild op, ook lekker!

geniet en relax, liefs

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer