Doorreis

Hi,

Om jullie niet te vervelen hou ik me bij korte teksten. Wilde wel foto's uploaden,maar nu laat de kaartlezer het afweten. Primitief land, grmbl.

Wat ons ook steeds weer verrast zijn de wegen. Het lijkt op de kaart ofAustralie uit snelwegen bestaat. Nou vergeet het maar. Er zitten gaten in de weg, wegen staan onder water (leuk man keihard doorheen crossen) en soms houden wegen gewoon op.

Wij besloten om via Cania Corge naar Mackkay te karren. Goede beslissing, maar om daar te komen moesten we over een weg die op de kaart prima in orde leek. Nou niet dus. Het asfalt stopte zonder waarschuwingen en we reden opeens over een grindweg. Nog 100 km te gaan over grind.

We kwamen er al snel achter dat het grind in combinatie met monstrieuze veeroosters bedoelt was voor de koeien. Oftewel er lag een hele kudde koeien op en rond de weg. Van die sullige magere beesten met hangoren en een rare kwab onder hun nek,

Amber heeft filmpjes gemaakt. Daarnaast kwamen we nog hele mooie kaketoe's tegen. Cania Corge was goed voor veel vogel, kangeroe's en koala's die zich uiteraard niet lieten zien.

Ik begin wel langzaam door te krijgen dat ik ceht niks gewend ben. De afstanden hier zijn gigantische. Over een reis van luttele kilometers doe je uren en het weer tja.

De mensen hier zeggen dat een regenwoud op zijn mooist is wanneer het regent. Kan welzijn, maar wij moeten 's avonds terug naar onze natte Chubby en doordat hotels onbetaalbaar zijn moeten we er maar het beste van maken.

Overigens blijkt Australie in vier jaar tijd zo duur te zijn geworden. Wij spraken een gozer in uiteraard een drankwinkel en die zei dat de regering continu de belasting blijft ophogen met het gevolg dat met name voedsel en toeristendingen zeer duur zijn geworden.

Kleren en elektronica zijn idem aan Nederland.

Okay nu onze plannen voor de komende dagen. Gisteren was dat zo snel mogelijk Australie verlaten. Echter door de kerstvakantie zitten praktisch alle vluchten vol grmbl.

Gedwongen om te blijven gaan we morgen naar Eugenella nationaal park (regenwolk in Nederland:) daarna gaan we richting Aerlie Beach. Net lucht gekregen van een full moon party op magnetic island, dus daar gaan we op af.

Miss you kuzz

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer