Chubby

Na een paar geweldige dagen in Brisbane, waarbij we geplaagd werden door een jetlag, gaan we over een paar minuten op weg naar Byron Bay.

Gisteren hebben we de Chubby opgehaald. Een geweldig oud busje, met airco en een ruim tweeperssonsbed. Kortom we hebben er zin in. Alleen de tekening op deChubby past me niet helemaal, maar ik denk dat we daarmee wel gaan opvallen.

Met het ophalen van de Chubby ontdekte we meteen dat links rijden met een grote auto en kaartlezen nog best lastig is. Kortom wij hebben over een route van pakweg drie kwartier drie uur gedaan.

Toch hebben we er alle vertrouwen in dat we de komende vijfenhalve week best door gaan komen. Tenzij mn Amber Amber te veel in paniek raakt. Dan mag ze een stukje achter de bus aan lopen.

Nog even een paar korte opmerkingen over Brisbane. Wat een amazing skyline, echt geweldig. Nu heb ik natuurlijk nog niet zoveel grote steden gezien, maar dit was echt super.

We zijn twee dagen geleden ook nog naar het strand in Brisbane centrum geweest. Echt te gek. Een strand midden in het centrum van Brisbane. Helaas kost de wijn hier ehm nogal veel dus houden we het een beetje bij water.

Het centrum heeft nog een aardige atractie, namelijk de mensen. Wat een verschillen. Gothic, Chinees, zakenmensen, alternatief, cowboys en kerstelfjes. Ik kan echt uren gewoon op een bankje blijven zitten en gewoon genieten van de diversiteit aan mensen die langslopen.

Wij hebben trouwens deze week ook de kerstboom opgezet. Dertig graden buiten en wij hebben gewoon een kerstboom op staan tuigen. Natuurlijk compleet over the top.

Ten slotte hebben we koala’s gezien en echte Australische kunst. Wat een schattepoepies die koala’s. De kunst was ook heel mooi.

Nou vergeet ik bijna de vogels. Kaketoe, kanarie en parkieten. Natuurlijk ook nog kookabaru.

Wij gaan nu rijden naar Byron Bay. Groetjes aan iedereen en hoewel ik jullie mis ben ik minder treurig over het gemis van de kou.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer